Международeн клубен турнир по пожароприложен спорт се провежда във Варна
Заместник-кметът по обществения ред и сигурност Илия Коев откри 10-ото издание на Международния клубен турнир по пожароприложен спорт за купа "Одесос", който се провежда във Варна. Коев пожела на всички участници успех, здраве, борбен дух и честна игра. От трибуната зам.-кметът специално благодари на варненската служба "Пожарна безопасност и защитата на населението" за навременната подкрепа и приноса им в потушаване на летните пожари в общината, както и за ползотворната им съвместна работа от началото на управленския мандат. Ние работим рамо до рамо, в пълен синхрон и взаимно разбирателство и на това се дължат бързите резултати в критични за града ни моменти, увери още заместник-кметът.

Общо 18 смесени отбора (жени и мъже) от Чехия, Румъния, Украйна, Молдова, Хърватска, Полша, Германия, Словакия, Естония и България се състезават в 10-я Международен клубен турнир по пожароприложен спорт. Изключение в състава на тима прави единствено отборът на Украйна, където играчите са само жени. Състезанията се провеждат в периода от 1 до 4 октомври на стадион "Локомотив" във Варна.

Програмата за турнира предвижда надпревара в четири дисциплини - изкачване с щурмова стълба за жени и мъже, 100-метрова пътека с препятствия, бойно разгръщане от мотопомпа и пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия.

В дните на състезанието за първи път страната ни ще е и домакин на заседание на новосформираната комисия "Международни състезания" на Международната асоциация на пожарните и спасителни служби (CTIF), което ще се проведе на 2 октомври 2024 г. в к. к. Златни пясъци.

Сред гостите на официалното откриване бяха още Николай Николов от Управителния съвет на Българската федерация по пожароприложен спорт, председателят на Националната асоциация на доброволците в България Ясен Цветков, председателят и вицепрезидентът на Комисията по пожарен спорт CTIF - Зденек Нитра и Неделко Вукалович, старши комисар Тихомир Тотев - директор на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Варна, комисари от пожарните служби в Стара Загора, Плевен, Враца и Бургас.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Mezhdunaroden-kluben-turnir-po-pozharoprilozhen-sport-se-provezhda-vuv-Varna-2283397
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.