С шоу фламбе и коктейли тийнейджъри събират пари за сираци
Автор: Екип Varna24.bg 12:50 / 09.02.2011Коментари ()981
Бивши и настоящи ученици от
ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Традиционните прояви, посветени на училищния празник, започнаха вчера в Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров." Гимназистите ще подготвят всеки ден до 14 февруари стотици вкусотии от българската и чуждестранната кухня, които ще предлагат на благотворителна разпродажба в училището. Това е нов момент в програмата на тържествата, посветени на 60 г. от създаването на Техникума по туризъм, сега гимназия, каза Веска Янева, пом.-директор на учебното заведение. Отбелязваме и 10 г. от членството ни в Асоциацията на училищата по хотелиерство и ресторантьорство, както и 126 години от рождението на проф. Асен Златаров, допълни тя. 

Целта на благотворителната акция е учениците сами, със свои средства да помогнат на абитуриенти, които са сираци или в тежко социално положение. Всички експонати ще се продават по 1 лев. На 11 и 14 февруари ще има благотворителни концерти, които също ще бъдат с билети по 1 лев. Тържественият концерт с коктейл, посветен на празника, е на 18 февруари от 17,30 ч. Събраните средства ще бъдат разпределени след съвместно решение на педагогическия и ученическия съвет между 8 абитуриенти без родители и 6 в тежко материално положение. Така всички ще имат възможност да се радват на бала си.

Откриването на празниците и благотворителните прояви вчера бе пред сградата на училището, където гимназисти предлагаха фламбирани палачинки на съученици и минувачи. За минути бяха събрани над 200 лева.

Източник: в. "Черно море"


https://www.varna24.bg/novini/varna/S-shou-flambe-i-kokteili-tiineidzhuri-subirat-pari-za-siraci-228349
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.