Куиз "Опознай Варна" събира любители на историята на града
©
Куиз "Опознай Варна“ ще събере любители на историята на морската столица. Той се организира по проекта "Ти можеш повече, отключи силата в себе си!" на сдружение "Младежки информационен доброволчески център“ по Младежки проекти 2024 г. на Община Варна.

Куизът е насочен към младите хора във Варна - ученици и студенти. Той ще се проведе в Народно читалище "Отец Паисий – 1934".

Куизът е част от поредица такива, които са практически завършек на придобити от младежите, обхванати по проекта на МИДЦ, теоретичните знания по историята на града, нейното развитие, как младите хора да бъдат по по-полезни на общината, иницииране на креативни идеи за бъдещето на града.

Целта на занятията е да стимулира младите хора и да допринесе за обогатяването им със знания най-вече за културно-историческото наследство на Варна. Да научат за морския град, да могат да се грижат за него, да предават любовта и знанията на други млади хора, към историята и културата на морския град. Младите хора са на възраст, когато се формират морални идеи и правила. Разбира се, ранното детство също носи значителен принос към моралния свят на детето, но отпечатъкът на "правилата" и "законите", които трябва да се следват, идеята за "норма", "задължение" - всички тези типични черти на моралната психология се определят и формализират именно в младежките години.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Kuiz-Opoznai-Varna-subira-lyubiteli-na-istoriyata-na-grada-2286123
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.