Супер новина за важно училище във Варна
©
Община Варна обявява обществена поръчка за изграждане на нова сграда за спорт и танци в Средното училище за хуманитарни науки и изкуства "Константин Преславски“ във Варна. По време на строителството, дейностите ще са така организирани, че да не се налага преместване на учебния процес и учениците.

Прогнозната стойност на поръчката е малко над 3 млн. лв., а срокът на изпълнение е до края на месец март 2026 г. 

Финансирането е осигурено от Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ), по Процедурата "Изграждане на нови сгради на училища и детски градини".

Новата сграда е част от първия етап на проекта и ще представлява четириетажна пристройка към съществуващия сграден фонд на училището. Застрояването ще се извърши върху 200 кв. м. от училищния двор.

Изпълнението на поръчката включва строително-монтажни работи, топло- и хидроизолация, както и обзавеждане и оборудване. Сградата ще разполага с асансьор, както и санитарни възли, душове и съблекални на всеки етаж. Залите са с предвидено двустранно естествено осветление.

По проекта ще се измести и канализационният колектор, който попада в обхвата на новата сграда. Изместването ще се извърши преди започване на строителството на сградата. Ще бъдат изпълнени всички условия за безопасност, така че строителните работи да не смущават учебния процес. Вторият етап на същия проект предвижда изграждане на топла връзка между училището и сградата за хореография, която ще бъде предмет на последващо възлагане по Закона за обществените поръчки.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Super-novina-za-vazhno-uchilishte-vuv-Varna-2286297
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.