Инспектор разясни на ученици във Варна проблемите с наркотиците
Автор: Екип Varna24.bg 17:13 / 04.10.2024Коментари ()313
©
Инспектор разясни на ученици във Варна вредата от наркотиците. Специалният учебен час се проведе в СУ "Св. Климент Охридски“. Целта на занятието бе, младите хора да научат, че дори носенето на някакъв вид наркотик, независимо от грамажа му, може да им донесе голяма беля.

Чрез различни похвати и примери от живота, експертът разказа на учениците какви са законовите последствия от различни техни прояви, колкото и на пръв поглед да им се струват невинни.

Посещението в училището е част от проекта "Ти можеш повече, отключи силата в себе си!" на сдружение "Младежки информационен доброволчески център“ по Младежки проекти 2024 година на Община Варна.

По проекта се реализират лекторски форуми на теми по: младежка политика, ангажираност към социалните теми на заобикалящия ни свят, зравословен начин на живот, превенция на зависимости, агресия, асоциално поведение, толерантност, доброволчество и др. Задачите, които проекта "Ти можеш повече, отключи силата в себе си!" има за цел да реши, са: формиране на доброволческо движение, което може да активира съвременната младеж в областта на икономическото развитие в региона, тимулиране на избрания контингент от информация и практически методи, разработване на концепция за подпомагане на младите хора по различни проблеми, свързани с техния живот, толерантност.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Inspektor-razyasni-na-uchenici-vuv-Varna-problemite-s-narkoticite-2286851
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.