Най-вкусната селска туршия, любима на гражданите | ||||||
| ||||||
Ако искате тази година сами да се погрижите за направата на туршията, рецептата, която споделяме с вас, е феноменална. Не само, че крайният резултат е превъзходен, но и не се налага да отделяте часове наред за направата на туршията. Как се приготвя вкусна туршия за зимата? Ето го и списъка с продукти, от които се нуждаете: 3 кг червени чушки 1 кг моркови 2 кг зеле 1 стрък целина 1 кг карфиол 1/2 кг захар 250 г сол 1 л. оцет 1/2 кг олио Начин на приготвяне на туршията: Започнете с рязането на червените чушки. След това към тях добавете солта и захарта, разбъркайте и ги оставете настрана за 7-8 часа. Това е много важен момент от направата на туршията. Благодарение на него туршията е перфектно овкусена. Разбърквайте чушките периодично. Прехвърлете течността от чушките в тенджера и към нея добавете оцет и олио и оставете на котлона да заври. Морковите, зелето, чушките, целината и карфиола нарежете на ситно и след това разпределете в буркани. Залейте ги с горещата марината. Стерилизирайте за няколко минути. Щом се охладят, подредете зимнината на рафтове в килера, така че да я предпазите от пряката слънчева светлина. Тази туршия е изненадващо вкусна и си струва да я опитате. |