Няма средства за довършване на важна пътна артерия във Варна
© Facebook
Няма средства за довършване на важна пътна артерия във Варна. Това съобщи кметът на район "Аспарухово" Ивайло Маринов в профила си във Facebook във връзка със започналия частичен ремонт на пътя, разделящ Боровец север и Боровец юг във Варна. 

Кметът направи и следните уточнения: "При изготвянето на Общинския бюджет от районната администрация сме заявили за ремонт и реконструкция целия главен път - около 12 000 кв. м. За съжаление това не беше одобрено от общинската администрация."

Маринов сподели, че в края на 2023 година е бил положен асфалт на 1250-метров участък от пътя от общо 2820 м.

И призна: "За тази година имах уверението на ръководството на Община Варна, че ремонтът на пътя ще бъде продължен, тъй като е важна пътна артерия, особено след стартиране на ремонта на пътя за "Галата". За съжаление това няма да се случи, защото Дирекция ИИБ са възложили да бъде направен участък от едва 4710 кв.м. /670м./ Необходими са още 900 м. да бъдат преасфалтирани, но средства за тях няма".

Въпреки всичко кметът изказа благодарност на Мартин Златев и всички общински съветници, които са подкрепили предложението да бъдат заложени в бюджета 300 000 лв. за ремонт на пътя: "Без тях нямаше да имаме и това. Ще продължа да настоявам да бъдат отпуснати средства за ремонт на целия път!"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nyama-sredstva-za-dovurshvane-na-vazhna-putna-arteriya-vuv-Varna-2288590
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.