MONA: Тази песен е за любовта към семейството и корените
©
Новата песен на MONA "Жива" показва една по-нежна, по-неподправена и уязвима страна на младата певица, защото в нея тя разкрива своите духовни търсения, трудности и неравности по пътя на музиката. "Смело мога да кажа, че "Жива“ е музикален разказ за живота ми. Чувствам всяка една дума от текста в нея“, казва MONA и признава, че това е песента, която е създавала най-лесно и бързо.

Най-личното в нея обаче е, че тя е изповед към нейната майка, един от най-близките ѝ хора. "Тази песен е за любовта към семейството и корените, защото семейството е сила, а традициите – ценност – казва още тя. - Живея в мой си свят и ако мога да покажа частица от него, то ,,Жива" е първа крачка към това. В новата ми песен съм изпяла неща, които не съм казвала дори на себе си. Поне не и на глас.“

,,Промяната е признак на живот" е новото мото, което следва тя и за нея промяната започва да се случва преди няколко месеца. Събитието, което преобръща представите ѝ за начина, по който трябва да твори и да върви по собствения си път, е тазгодишното издание на "Евровизия“. Певицата успява да гледа музикалното шоу на живо в Малмьо, Швеция и досегът с всички артисти, участващи в конкурса, я кара да осъзнае, че трябва да следва изцяло собствените си инстинкти за музиката, която прави.

"Винаги съм си мислила, че има точна формула за успех. Че има ясни стъпки, които трябва да следвам. Преди пет месеца почувствах, че това не е така. Усетих, че искам да спукам балона, който съм създала в съзнанието си през годините. Балон, пълен с мисли за съобразяване, удовлетворяване на нечии музикални претенции и създаване на идеализирани образи. Всички тези мисли поставят граница на творчеството и просто си казах, че ще изляза извън рамката“, откровена е MONA. Малко след завръщането си от Швеция, певицата сяда на пианото и просто излива всички емоции чрез музиката и думите, които идват точно на мястото си.

След това за доразвиването на песента "Жива“ MONA решава да работи с музикалния артист Роби Николов, който също ѝ помага да извади на показ своята автентичност. "Усетих, че той може да ми даде тази свобода, която искам. Спомням си, че единственото нещо, което той ми казваше през цялото време, е да бъда се
бе си. Без никакви задръжки и спирачки“, разказва певицата.

За видеоклипа на "Жива“ MONA се доверява изцяло на режисьора Виктория Караколева и в продължение на две месеца двете всеки ден обсъждат как точно да създадат всеки детайл по неговото реализиране. "Между нас двете има химия, която за пръв път усещам по време на такъв тип работа. Тя е невероятен човек с невероятна душа и се радвам, че споделяме еднакви интереси“, споделя MONA. Благодарение на Виктория Караколева създават видеото така, както и самата песен – без никакви притеснения, без никакви рамки. Отговорен оператор на клипа е Дамян Димитров, а зад стайлинга стоят артистите The Trackers.

"Разбрах, че всяко действие има смисъл, ако изпитваш страст, докато го правиш. В песента пея ,,искам да опитам още от този сладък грях", а грехът тук означава страх от нещо непознато. И целият процес ми показа, че може да превърнем всеки страх в любов“, казва още певицата. Несъмнено реализирането на този много личен за нея проект допринася за това да се чувства по-смела, по-решителна, по-истинска. MONA, която се учи да живее по нов начин. Жива.



Още по темата: общо новини по темата: 1904
09.10.2024 »
09.10.2024 »
09.10.2024 »
09.10.2024 »
09.10.2024 »
09.10.2024 »
предишна страница [ 1/318 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/interesno/MONA-Tazi-pesen-e-za-lyubovta-kum-semeistvoto-i-korenite-2291867
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.