Има си тънкости за приготвянето на перфектната "заешка салата" | ||||||
| ||||||
Причината е, че си има "чалъм" в приготвянето. Първият трик е във финото нарязване на зелката, после в мачкането и овкусяването. Вместо да се объркваме само с намеци, по-добре да пристъпим към съществената част. Продуктите са ясни, безсмислено е да ги отбелязваме. Начин на приготвяне: – Измивате добре зелката, след което обелвате горните листа – Разрязвате я на две симетрични половини и отстранявате кочана – С остър и дълъг нож се стремите да режете фини резенчета с дебелината на клечки за зъби. Е, тук се изхвърлих, може и мъничко по-дебели – Отстранявате твърдите парчета – Изсипвате всичко в дълбока купа, поръсвате обилно със сол и започвате да мачкате с ръка. Все едно месите тесто – Когато усетите, че зелето не стои така хрупкаво, а по-скоро се превръща в хомогенна смес…свършили сте си работата – Взимате и обелвате 1-2 големи моркова и ги настъргвате на рендето Тук идва съществената част в рецептата. Ако количеството салата ще бъде ползвано веднага, слагате зехтин/олио/, оцет /балсамико/ и още преди да започвате да "месите. Добавки към "заешката салата": На този тип салата много отива пресен копър. Възможно е да добавите краставички и домати. Малко пресован чесън, също е подходящ. Смесването на различните зеленчуци придава още повече свежест. Добър апетит от Blagoevgrad24.bg! |
Още по темата: | общо новини по темата: 9 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница |