Бившият кмет на Варна Иван Портних за разследването на ЕП: Обвиненията срещу мен са неверни
Автор: Илиана Пенова 18:08 / 11.10.2024Коментари ()636
©
Във връзка с обвинението в измама, свързана с реконструкция на рибарско пристанище, което Европейската прокуратура отправи срещу бившия кмет и бивш областен управител на Варна, Иван Портних, бившият кмет даде своя отговор в социалните мрежи. Публикуваме написаното във неговия "Фейсбук" профил без редакторска намеса:

Разпространената днес информация за досъдебно производство на Европейската прокуратура срещу мен е невярна.



Повдигане на обвинение съгласно разпоредбите на НПК означава изготвянето на обвинителен акт и внасянето му в съответния съд!

Досъдебното производство изобщо не е приключило. По него предстои да се извършват множество процесуално-следствени действия.

Към момента аз и адвокатите ми не сме уведомени по надлежния ред от независимата прокуратура на Европейския съюз за внасяне на обвинителен акт в съда!

С оглед разпоредбите на НПК, в този стадий на досъдебно производство не се оповестяват становища, изявления или оценки, затова и аз няма да правя такива.



Категоричен съм в позицията си, че е недопустимо българският офис на Европейската прокуратура да се използва за предизборни политически цели. За поредна кампания случаят се използва в разгара й за атака срещу ГЕРБ. Недопустимо е използването както на българските, така и на европейските институции за предизборни цели.

Отбелязвам, че и жалбоподателят, и вещото лице до делото са кандидати за народни представители от листата на ПП-ДБ.



Още по темата: общо новини по темата: 5
11.10.2024 »
11.10.2024 »
11.10.2024 »
11.10.2024 »
11.10.2024 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Bivshiyat-kmet-na-Varna-Ivan-Portnih-za-razsledvaneto-na-EP-Obvineniyata-sreshtu-men-sa-neverni-2295392
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.