Шведската ню-уейв банда LOWE забива във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:35 / 14.02.2011Коментари ()1121
©
Шведската ню-уейв банда LOWE ще започне европейското си турне в подкрепа на новия албум Evolver с три дати в България. На 18 февруари групата ще забие във Варна - Club Vintage 33 /ex Ирландски бар, х-л Черно Море/. На 19 феврури /събота/, шведското трио ще разтърси клуб Петното на Роршах в Пловдив. Последната българска дата на LOWE e на 20 февруари /неделя/ в клуб Строежа, след който бандата ще замине за следващата си дата в Истанбул.

Билети за събитието могат да бъдат закупени предварително на цена от 7 лв. в мрежата на Ticketstream.bg. Броят на билетите е ограничен!

Група LOWE е сформирана през 2002 г. от Лео Джосефсон (вокали, китари) и Рикард Гунарсон (бас). Тяхната музика вече получи национално и международно признание. Lowe са печелили Годишните награди на Скандинавските награди за алтернативна музика 2005 и също са били единствената банда, номинирана в 3 категории - Пробив на Годината, Най-добра песен и Най-добър албум. Тяхната музика може да бъде описана, като емоционален поп, смесен с електронни елементи. Техните първи сингли The Vanishing, Ahead Of Our Time и Hear Me Out бързо им създадват репутацията на новата надежда на шведския поп. Бандата е сравнявана с такива артисти, като Depeche Mode, New Order, Keane и A-ha.



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Shvedskata-nyu-ueiv-banda-LOWE-zabiva-vuv-Varna-229694
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.