Ръст на броя на нерегламентираните превози в община Балчик
Автор: Екип Varna24.bg 15:23 / 15.02.2011Коментари ()483
© Varna24.bg
Броят на нерегламентираните превози от шофьори на частни коли, микробуси и нелегитимни таксита на цената на автобусния билет нараства. Това се посочва от кмета на община Балчик Николай Ангелов в обръщение до гражданите, които ползват обществения транспорт.

В него се подчертава, че собствениците на тези автомобили не притежават необходимите разрешения, не сключват задължителната застраховка "Злополука" на пътниците, не издават билети и карти за пътуване, както и не плащат данъци и осигуровки. За ограничаване на нелоялната конкуренция и гарантиране сигурността от общината призовават да се ползват услугите на превозвачите от редовните автобусни линии, обявени по спирките и на информационното табло в местната автогара. Легитимните таксита са обозначени с трайно залепен водоустойчив, светлоотразителен стикер, с посочен номер на разрешението и датата до която е валидно.

Тези фирми имат лиценз за обществен или таксиметров превоз, издадени от транспортното министерство, което означава, че автомобилите, застраховките, професионалната компетентност и билетите отговарят на законовите изисквания, подчертават още от кметската управа

Източник: Радио Варна


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Rust-na-broya-na-nereglamentiranite-prevozi-v-obshtina-Balchik-230044
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.