Вижте какво се появи в центъра на Варна
© Varna24.bg
Иновативно кошче за отпадъци – най-ново поколение, вече е монтирано във Варна. За него се заговори в края на август. То вече е факт. Намира се до хотел "Черно море“ на кръстовището на бул. "Княз Борис I" и ул. "Баба Рада".

Това е част от идеята за превръщането на Варна в смарт град, каза Христо Рафаилов - заместник-кмет по въпросите на екологията. Кошчето е иновативно. Събира повече отпадъци. Досегашните такива съдове са с обем от 90 литра, а това е с вместимост от 250 литра. Има вградена преса. Захранването му е автономно - със соларни панели.

Тъй като е с по-голяма вместимост събирането на отпадъци ще става един път на ден в активния туристически сезон. Снабдено е и с GPS система.

Това е пилотен проект. Ако варненци го приемат и не го потрошат набързо, то такива смарт съдове ще се появят и на други места в града.

Смарт контейнерът е дарен на Община Варна. Кошчето е разположено в обсег на камера, за да не бъде откраднато или да стане обект на вандалски прояви.

Припомняме, че заместник-кмета Рафаилов бе обяснил и за нашумяла преди години тема, а именно подземни съдове. Тяхното въвеждане е почти неизпълнимо, поради липсата на пространства, особено в централната част на града, където уличките са тесни.

Проблем изобщо с места за съдовете за смет има в целия град. На много места такива джобове липсват. Това е причината често те да пречат на колите. Проблемът ще се решава поетапно.



Още по темата: общо новини по темата: 52
17.10.2024 »
15.10.2024 »
14.10.2024 »
10.10.2024 »
02.10.2024 »
01.10.2024 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Vizhte-kakvo-se-poyavi-v-centura-na-Varna-2302190
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.