Бойко Борисов от Варна: Предлагам правителство при силен резултат и който иска да го подкрепи
Автор: Екип Varna24.bg 19:01 / 22.10.2024Коментари ()508
©
Какво има да делим толкова, не мога да разбера. Вместо лидерите се съберем и всеки да направи компромисите. Всеки започва да ми поставя условията. То не се знае резултатите, вече ми поставят условия кой ще е премиер и кой ще ни диктува на нас. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Варна пред членове и симпатизанти, предаде репортер на "Фокус"

"Толкова ми е гневно, че нищо няма да кажа. Не може да чуете, че само заради глупостите сме платили 217 млн. лева лихви и това да е тема номер едно. Гневно ми е. 

Уж, крадяхме. Може ли два пъти да е по-скъпо от това с кражбите? Може ли? Така излизат сметките и това ние трябваше да слушаме да се налага", заяви Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че заради управлението в последните 4 години страната все още не се е присъединила към еврозоната. 

"Вие провалихте еврозоната. Преди четири години аз и моите колеги ви вкарахме в чакалнята на еврозоната и в Европейския банков съюз. Все едно са ни поканили в най-хубавия клуб в Европа, дали са ни менюто, чакат да ни поканят и после изведнъж протестите. Къде ви е еврозоната сега? Няма я. Инфлация 30%, 18 млрд. дефицит, колко блока санирахте?", коментира той. 

"Какви приоритети да си сложим? Излизат соцоилогическите агенции и казват "ГЕРБ води с 10%". В други времена това е гарантирано правителство. Колегата Атанасов каза: "Трябва да изберем дипломат, равноотдалечен". На първо време  Дани Митов ми се видя - дипломат, познават го навън. Ако е Дани Митов, ще се съглася. Разбирате ли колко е гротесно това. 

Равноотдалечен, който да е относително самостоятелен. Тоест, някой човек, който след това да минем по събранията и да ви кажем "Вие гласувахте за мен, за Нанков, за Дани, за Дончев, само че получихте еди-кой си". Ами вие на следващите избори повече няма да ми дойдете", коментира лидерът на ГЕРБ предложението на ПП-ДБ за правителство с равноотдалечен премиер. 

Бойко Борисов заяви, че ако ГЕРБ-СДС спечели изборите, политическата сила ще предложи собствен кабинет. Той категорично заяви, че няма да участва в задкулисни преговори. 

"Ако не направим правителство и този път, за осмите избори няма да ви събирам. Ще си ходим на кафе. Така че силен резултат, предлагам правителство, който иска да го подкрепи, нося си отговорност за това. Който не иска, в подобни разговори няма да участвам, това е типично задкулисие.  

Той призова актива на ГЕРБ да гласуват за коалицията, за да може да постигне добър изборен резултат, който да даде възможност за излъчването на кабинет.



Още по темата: общо новини по темата: 580
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
предишна страница [ 1/97 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-ot-Varna-Predlagam-pravitelstvo-pri-silen-rezultat-i-koito-iska-da-go-podkrepi-2308294
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.