Адвокатът на собственика на балона: Виновен е парашутистът
Автор: Екип Varna24.bg 18:50 / 24.10.2024Коментари ()318
© bgonair
Прокуратурата разкри последни данни около трагедията със загинал парашутист, след скок от балон край Литаково.

Четиримата мъже се уговорили за екстремната среща в социалните мрежи.

"Това е среща, която е вървяла в интернет пространството, имало е уговорка между лицата. Събрали са се в 8 часа и около 8:30 са предприели полета", заяви окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Въпреки мъглата в района, първи скача парапланеристът, който се приземил успешно. Не така се развива полета на двамата парашутисти. 

"Пострадалото лице, което е в болнично заведение, е успяло да разпери парашута си, а другото е паднало, без да му се отвори навреме парашутът. Те са скочили по собствена воля, но не е имал разрешение, нито е имал удостоверение за инструктор собственикът на балона", допълни Николова.

Според адвоката му обаче, отговорност за организацията на полета носят самите парашутисти.

"Неговата дейност е единствено да управлява балона. Балонът е бил на 200-300 метра. Всеки може да се качи на покрива на тази сграда и да скочи с този парашут. Този, който организира скоковете, носи отговорност за самия скок - това е бил починалият", категоричен беше адвокатът на Веселин Христов - Емил Митев, предаде BG on Air.

Собственикът на балона е осъждан общо пет пъти за различни провинения, сред които кражба, катастрофа, повреждане на имущество и притежание на наркотици. Преди две седмици му е наложен и акт именно за нерегламентиран полет на съоръжението на фестивал.

Близките на задържания са категорични, че Христов е имал голям опит в управлението на балони, а парашутите на скачачите са отговаряли на изискванията. Мъжът ще бъде отведен в следствения арест в София, където ще бъде до внасянето на искането на прокуратурата за взимане на най-тежката мярка спрямо него "задържане под стража".



Още по темата: общо новини по темата: 14
24.10.2024 »
24.10.2024 »
24.10.2024 »
24.10.2024 »
24.10.2024 »
23.10.2024 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Advokatut-na-sobstvenika-na-balona-Vinoven-e-parashutistut-2311216
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.