Премахнаха грамадата в памет на Пламен Горанов във Варна
© Община Варна
Kаменната грамада в памет на Пламен Горанов, която вече 13 години стои пред сградата на Община Варна бе премахната от активисти, негови близки и граждани. Това се е случило с одобрението на бащата на Горанов, става ясно. Припомняме, че на скромна церемония откриха паметен знак, посветен на Горанов.

На плакета пише: "Тук, на 20.02.2013 г. пламна Пламен и разпали умовете и сърцата на свободните хора“. Това се случи само броени дни, след рождената дата на българския Ян Палах.

"Радвам се, че баща му намери сили да дойде. Няма по-тежка съдба на света от това да загубиш дете. Затова го поздравявам за храбростта да зърне гравюрата на сина си върху паметната плоча.", написа кметът на Варна, Благомир Коцев.

"В продължение на 10 години тя беше символ на гражданското недоволство срещу загубилите мяра във властта. Всеки жител и гост на града знаеше защо тя беше там, какво олицетворява и защо трябваше да остане толкова дълго пред Общината. В този смисъл грамадата с камъните беше символ на самата Варна. На свободния дух на варненци, техния граждански инстинкт и праведен гняв.", каза още Коцев.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Premahnaha-gramadata-v-pamet-na-Plamen-Goranov-vuv-Varna-2313622
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.