Николай Младенов: Искаме европейски правила на Балканите!
Автор: Екип Varna24.bg 13:54 / 21.02.2011Коментари ()1418
На заседание на Съвета на външните министри от ЕС в понеделник ще представя проблемите около поклонението пред паметника на Апостола в Сърбия и реакцията на съседната ни държава. Това каза в събота във Варна външният министър Николай Младенов.

Според него е необходимо да има ясна реакция от българска страна, за да знаят нашите партньори, че България иска да се спазват европейските правила. Министърът на външните работи се включи в общоградското поклонение пред паметника на Васил Левски във Варна.

През пролетта България ще бъде домакин на голяма международна конференция, която ще събере експерти от Централна и Източна Европа и Близкия изток, съобщи още министър Младенов. Форумът ще се проведе в София.
Идеята е на него да бъдат обсъдени събитията в арабските страни и да бъде представен опитът от прехода, който осъществиха държавите от Европа. Министър Николай Младенов каза, че всекидневно следи ситуацията в Близкия изток и до момента няма увеличаване на броя на бежанците на българо-турската граница.

Източник: в. "Черно море"



Още по темата: общо новини по темата: 2
19.02.2011 »
19.02.2011 »
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Nikolai-Mladenov-Iskame-evropeiski-pravila-na-Balkanite-231618
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.