Мъж отнесе 1700 лв. глоба за фалшив документ
Автор: Екип Varna24.bg 16:21 / 23.02.2011Коментари ()939
© Varna24.bg
По внесено от прокуратурата постановление, Районният съд във Варна освободи от наказателна отговорност 31-годишния Ив. Великов като му наложи административно наказание - глоба.

На 28 април миналата година пред Митница - Варна подсъдимият, като едноличен търговец, подал комплект документи, необходими за получаване на разрешение за търговия с търговия с тютюневи изделия. Сред документите той приложил неистинско удостоверение за липса на данъчни задължения и посочен издател НАП - Варна, с което Великов се снабдил от неизвестно лице. Служителка се усъмнила в истинността на представения документ и сезирала компетентните органи.

Проверка в документацията на НАП установява, че търговецът има непогасени данъчно-осигурителни задължения, както и че изобщо не е подавал молба за подобно удостоверение.
 
31-годишният мъж е с чисто съдебно минало. Съдът счете, че той съзнателно се е ползвал от неистински официален документ, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. Наложената на Великов глоба е в размер на 1700 лв.

Съдебното решение може да бъде обжалвано в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Muzh-otnese-1700-lv-globa-za-falshiv-dokument-232469
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.