Антонио Форчоне и Адриано Адеуале ще зарадват публиката във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:35 / 23.02.2011Коментари ()704
©
Неповторимото дуо Антонио Форчоне и Адриано Адеуале ще изнесат завладяващи концерти и във Варна и Бургас, непосредствено след изявата си в София на VII Фестивал Джаз Плюс. 

Концертът им във Варна ще се проведе на 18 март в клуб Алиби от 21:00 ч., а на 19 март в 20:00 ч. ще свирят в Кукления театър в Бургас. 

Многократно награждаваният виртуозен китарист от италиански произход, Антонио Форчоне и динамичният бразилски перкусионист Адриано Адеуале от години представят на сцена завладяваща и оригинална програма, която превръща концертната им изява в истински празник.
Възхваляван като "Джими Хендрикс на акустичната китара", носител на многобройни отличия, Антонио Форчоне е една от харизматичните личности и изобретателни изпълнители на нашето съвремие. Той разчупва конвенционалните рамки на китарното изпълнение и вплита африкански, испански и бразилски елементи в своята импровизирана и силно мелодична музика. С концерти навсякъде по света - от Австралия, Хонг Конг и Русия, през Карибите, САЩ и, разбира се, Европа - Форчоне e определен от критика и публика като един от най-великите акустични китаристи.

"Форчоне притежава свобода на експресията, която не може да бъде стилово ограничена; може да го потърсите в музикалния магазин под етикета джаз или уърлд музика, или акустична музика ..или просто "гений", заявява за него Джейн Брейс от Обзървър.

Адриано Адеуале пристига за първи път в Лондон през 2000 г., като дотогава той е свирил с музиканти като Анди Шепърд, Сеу Жоржи и Туи Морено. Във Великобритания той създава перкусионна музика за анимационния филм "Червената шапчица", както и перкусията за английската танцова формация Стейкед Уонки. Делил е сцена с аристи като Сезария Евора, Аирто Морейра и Флора Пурим.

"Деликатен, динамичен и сдържан, с вдъхновени композиции и аранжименти, той показва стряскащо разнообразие от стилове и форми...виртуозен уърлд джаз изпълнител, силно препоръчан", дават висока оценка за Адриано от изданието Лист.



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Antonio-Forchone-i-Adriano-Adeuale-shte-zaradvat-publikata-vuv-Varna-232480
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.