75 минути смях с Христо Гърбов
Автор: Екип Varna24.bg 08:00 / 25.02.2011Коментари ()989
©
Той е един от най-любимите ни театрални и филмови актьори през последните години. Той е един от най-големите комици на днешна България. Той е един от хората, които ще ви накарат да се смеете до сълзи, въпреки всичко. Той е един от виртуозите на импровизацията. Той е Христо Гърбов. И прие поканата на Фестивалния и конгресен център да дойде на 25 февруари в родния си град и да разсмива своите почитатели с неподправен и колоритен хумор. Събитието ще се състои в зала "Европа" от 19 часа.

Роден е на 23 септември 1957 г. във Варна. Комедийният му талант, наследен от майка му, се откроява още в детските му години. С шега лесно се спасява от неприятности след белите, които прави вкъщи, в началото на своето битие. Но истински се развихря в училище. Способността му да имитира учителите и да разсмива всички около себе си получава най-висока оценка. Една година учи технология на металите и металообработващите машини в тогавашния ВМЕИ, днес Технически университет - Варна, преди да кандидатства във ВИТИЗ, днес НАТФИЗ. Следва актьорско майсторство в класа на Елка Михайлова. В института се запознава и с бъдещата си съпруга, кинорежисьорката Иглика Трифонова.

Работи в театрите в Хасково и Ловеч, преди да се премести в София, когато след конкурс е приет в трупата на Сатиричния театър. Сред най-популярните му роли в театъра са Араламби в "Суматоха" на Йордан Радичков, Труфалдони в "Слуга на двама господари" на Карло Голдони, Сирано в "Сирано дьо Бержерак" на Едмон Ростан, във "Вечеря за тъпаци" на Франсис Вебер, "Фенове" на Елин Рахнев и други - повече от 40. За ролята си в постановката на Иржи Менцел "Още веднъж отзад" от Майкъл Фрейн актьорът получава най-престижното театрално отличие у нас - "Аскеер", през 1998 г. 

Голяма популярност му носи участието му в телевизионно шоу "Улицата". А напоследък като член на състава на друго телевизионно шоу - "Комиците", заедно с Кръстьо Лафазанов, Любо Нейков, Руслан Мъйнов, Ненчо Илчев и други отново разсмива българския народ. 

Христо Гърбов се снима в около 30 български игрални филма, сред които "Аритмия", "Рапсодия в бяло", "Хълмът на боровинките", "Пътуване към Йерусалим", "Бунтът на L".
Познаваме го от сцената и от екрана. Но това, което ще представи във Фестивалния и конгресен център, е уникално, най-вече заради взривоопасния хумор.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/75-minuti-smyah-s-Hristo-Gurbov-232921
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.