Хитър начин за белене на печени чушки без дори да си изцапаме ръцете
Автор: Екип Varna24.bg 12:18 / 14.11.2024Коментари ()1031
©
Печените чушки са част от традиционната ни кухня. Те стоят на трапезата ни под различни форми – като предястие, като салата, пълнени или овкусени само с марината, магданоз и чесън, чушките са превъзходни на вкус. Но има един много неприятен момент в приготвянето на печените чушки и това е обелването на ципата им. 

Ципата се лепи по пръстите, чушките парят и могат да ви изгорят. Трябва да ги сложите в плик или в купа под капак, за да се задушат. Целият този ритуал може да ви откаже да приготвяте чушки. 

Но не и ако знаете как да ги обелите по най-бързия и лесен начин. 

Ще ви запознаем с един много лесен и превъзходен трик за белене на печени чушки, който ще ви спести време и много нерви. С негова помощ никога повече няма да се бавите в кухнята и няма да се налага да правите този досаден ритуал. 

Какво трябва да направите?

Първо изпечете чушките по стандартния начин – на скара или в оребрен тиган. Ако имате чушкопек, това ще улесни още повече печенето. 

След това сложете печените чушки върху хартия за печене и ги увийте. Ако имате чист хартиен плик също можете да го използвате. Увийте добре чушките, така че да се задушат. След това леко разтрийте чушките заедно с хартията, съветват от "За жената". Търкайте, докато всички обелки паднат от тях. Не натискайте прекалено, за да не нараните самите чушки, а само обелката. 

Това е един от най-лесните начини да обелите печени чушки без да губите време и без да белите с пръсти, което е твърде трудоемко. 

Овкусете чушките по ваш избор. Ако има останали малки люспи, просто ги отстранете с пръсти.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Hitur-nachin-za-belene-na-pecheni-chushki-bez-dori-da-si-izcapame-rucete-2337360
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.