Идва ново застудяване
Автор: Екип Varna24.bg 10:37 / 06.03.2011Коментари ()1274
© Varna24.bg
От 06.03 се очаква нахлуване на студени въздушни маси и чувствително понижаване на температурите, съобщават от НИМХ на БАН. Сутрешните температури ще бъдат предимно между минус 3 и 2 градуса, в София 0-1 градус. Времето в неделя ще бъде ветровито, особено в Дунавската равнина, където ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад, в Източна България - до умерен от север. С него в страната ще започне да прониква студен въздух. Облачността ще е променлива, почти без валежи.

Уплътняване на облаците ще започне вечерта и през нощта срещу понеделник, когато и температурите ще са се понижили чувствително, и ще има снеговалежи. Максималните температури ще бъдат все още високи - предимно между между 4 и 9 градуса, в София - около 6 градуса.

По Черноморието ще има слаб до умерен северен вятър и променлива облачност. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, но с тенденция на усилване. В планините ще духа северозападен вятър, сутринта слаб, който ще се усилва и вечерта вече ще е силен. Ще има променлива облачност, почти без валежи. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градуса. В понеделник вятърът ще промени посоката си - от североизток, ще бъде умерен и силен. Ще превалява сняг. Минималните температури ще са между минус 5 и 0, максимални - между минус 2 и 3 градуса. Във вторник ще е студено, в Източна България - ветровито. Облачността ще е променлива, почти без валежи. Температурите ще се понижат.



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Idva-novo-zastudyavane-235102
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.