Коледните сладки, които няма да нарушат диетата ви | ||||||
| ||||||
Какво ви трябва? яйца - 2 бр. кафява захар - 1 ч.ч. мед - 1 к.ч. сода за хляб - 1/2 ч.л. оцет - 1 ч.л. канела - 1 к.л. джинджифил - 1/2 к.л. на прах карамфил - 6 - 7 бр. сушени пъпки (стрити на прах) ванилия - 1 бр. кокосово масло - 1 ч.ч. брашно, за предпочитане от лимец - 4 ч.ч. Как да ги приготвите? Разбийте двете яйца с кафявата захар. След това добавете меда и разбъркайте. Угасете содата за хляб с оцета и я сложете в купата. Време е за така важните подправки - канелата, джинджифила. карамфила и ванилията. Сложете кокосовото масло в микровълновата или на водна баня само да се втечни леко и прибавете и него. Разбъркайте много добре до получаване на хомогенна смес. Постепенно започнете да прибавяте брашното от лимец като бъркате, а след това на ръка омесете маслено ронливо тесто. Оставете тестото за 10-15 минутки и след това го разточете на лист с дебелина 1/2 см. С формички изрежете фигурки. Нареждайте ги върху намаслена хартия за печене на разстояние една от друга. Коледните меденки се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко порозовяване. Извадете от фурната, оставете леко да изстинат и тогава ги преместете в друг съд. |