Съдят бивш съдия за убийство
Автор: Екип Varna24.bg 10:47 / 07.03.2011Коментари ()887
© Varna24.bg
Бившият съдия от Варна Галин Костов ще се изправи днес пред Бургаския окръжен съд по делото за убийството на собственика на фирма "Гранити" ООД Стоян Стоянов. Той изчезна на 6 март 2008 година, а тялото му беше открито година и половина по-късно.

Според прокуратурата ексмагистратът и бившият шеф на АДВ в Бургас Станислав Михайлов са поръчители на убийството. Мотивът им е спор за имот, който жертвата отказала да купи от тях. Защитата на бившия магистрат Костов пък твърди, че убийството на Стоянов е заради интереси вътре във фирма "Гранити" и клиентът му е «натопен».

Петима души са обвинени за отвличането и насилствената смърт на 36-годишния бизнесмен. На подсъдимата скамейка ще застанат също варненците Стоян Колев и Нено Стоянов. Те са били наети от поръчителите и са помагали на физическите убийци- Стоян Петров и Манол Хаджиев. Българските власти все още издирват Станислав Михайлов, който избяга извън страната веднага след първите арести. Куршум застигна един от убийците- Манол Хаджиев. Стоян Петров се скри от полицията след като бе пуснат под домашен арест по друго дело.

Източник: Дарик Радио



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sudyat-bivsh-sudiya-za-ubiistvo-235297
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.