Варненки изчерпаха безплатните онкопрегледи за март
Автор: Екип Varna24.bg 15:26 / 09.03.2011Коментари ()727
Само за три-четири дни варненки успяха да изчерпят всички часове за безплатни профилактични прегледи до края на март в онкодиспансера. "На 2 март вече нямаше нито един свободен час в четирите кабинета, които извършват скрининг в рамките на кампанията за рак на гърдата и матката, обявена в последните дни на февруари", коментира управителят на Диагностично-консултативния блок д-р Светослав Узунов.

Той посочи, че на ден през лекарите минават минимум по сто жени в рамките на инициативата. "Силният интерес на варненки ясно показва, че има нужда от безплатна профилактика, че е търсена", допълни той. И припомни, че до края на миналата година лечебницата е била с отворени врати за всеки, който иска да се прегледа без направление. След преобразуването на диспансера в Комплексен онкологичен център обаче здравната каса плаща само за преминалите терапия или операция пациенти. Останалите трябва да си носят направление от джипито, за да им излезе визитата безплатна.

Тъй като интересът не стихва, ръководството на онкото в момента обмисля вариант как да подсигури безплатни прегледи и след края на март.

Източник: в. "Народно дело"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenki-izcherpaha-bezplatnite-onkopregledi-za-mart-236051
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.