Община Варна неизпълнила 13 решения на ОбС от 6 сесии
Автор: Екип Varna24.bg 17:10 / 10.03.2011Коментари ()620
© Varna24.bg
13 решения на Общинския съвет във Варна са неизпълнени. Те са взети в шест заседания, проведени в периода 2009-2010 година, но са актуални към днешна дата. Това сочи отчетът представен днес на сесия на местния парламент. В него е записано още, че 692 решения на Общинския съвет са изпълнени, а 20 са в процес на изпълнение.

Най-много критики, съветниците са отправяли по отношение на решението си от декември 2009 година, общината да закупи канално-почистваща машина за шахтите във Варна. От отчета става ясно, че това не е сторено, тъй като в процедурата по Закона за обществените поръчки, се е явил само един кандидат и липсвала възможност за състезание и съпоставка.

Друго неизпълнено решение на Общинския съвет от март 2010 година остава построяването на Паметник на моряка на втора буна. Причината е, че срещу мястото на мемориала възразява фондация "Морски съдби".

Неизпълнено остава и решението от май 2010 година, чрез което общината трябваше да закупи акции в "Общинска банка", за да запази капитела си като акционер в дружеството. Администрацията обаче е изтървала двумесечния срок за записване на новите акции. Причината е, че заради ареста на тогавашния председател Борислав Гуцанов, два месеца не бяха провеждани сесии на местния парламент.

Гласуваните 70 000 лева за закупуване на гастроскоп на МБАЛ "Св. Анна" също не са отпуснати. Решението на ОбС от юни 2010 година е те да бъдат заложени при актуализацията на бюджета. Това обаче не е направено и администрацията е била с вързани ръце. Същото е положението и с отпуснатите средства за закупуване на линейка на ДКЦ "Аспарухово".

Неизпълнено е и решение, взето през декември 2009 година, за отпускането на 300 000 лева на двете транспортни фирми - "Градски транспорт" и "Транстриумф". В отчета пише, че средствата са заложени в бюджет 2011г.

Другите неизпълнени решения на местния парламент касаят отпускане на еднократни помощи, които не са потърсени, както и продажбата на материални активи, за които няма кандидати. Има и неизпълнени решения а прекратяване на съсобственост, тъй като заявителите са обжалвали пазарните оценки.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-neizpulnila-13-resheniya-na-ObS-ot-6-sesii-236424
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.