Постоянен арест за двамата младежи, разследвани за убийството на хазяина си
Автор: Екип Varna24.bg 15:27 / 16.03.2011Коментари ()1516
© Varna24.bg
Диан Ованез.(24) и Георги Ив.(21), разследвани затова, че в съучастие ограбили хазаина си и го убили, от днес ще търпят най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража". Варненският окръжен съд уважи искането на прокуратурата, след като в понеделник двамата младежи бяха привлечени като обвиняеми за грабеж, придружен с убийството на 70-годишния Тодор Палендаков.

Пресслужбата на съда припомня, че сигналът за престъплението бил подаден от роднина на пострадалия. След влизането в дома на бул. "Цар Освободител" 93, органите на реда открили в банята тялото на удушения възрастен мъж. Часове по-късно бяха задържани Диан и Георги. В хода на съдебното заседание стана известно, че Диан е направил пълни самопризнания и подробно е описал действията на двамата както преди, така и след извършване на престъпното деяние. Вторият младеж - Георги, който е от Плевен, но от години живее във Варна не е дал все още показания пред разследващите.

За да определи най-тежката мярка за неотклонение, ВОС прецени всички предпоставки, които законът изисква. Освен събраните материали и самопризнанията на Диан, съдът днес се съобрази и с други данни, свързани с близките отношения между двамата младежи, които имали сериозни житейски проблеми. След като погубили живота на хазяина си, те изнесли багажа си от квартирата, разпределили парите и дори прекарали известно време в компютърен клуб. Всичко това води съда до единствено правилния и обоснован извод, че всеки един от двамата е съпричастен към изключително тежкото престъпно деяние и в настоящия момент най-адекватна и законосъобразна е най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража". Въпреки чистото съдебно минало, но с оглед на високата санкция, която законът предвижда за грабеж, придружен с убийство, а именно - от 15 до 20 години затвор, доживотен, или доживотен затвор без право на замяна, съдът намира, че има опасност Диан и Георги да се укрият от наказателно преследване. Освен това няма и данни за постоянния адрес на Георги, който твърди, че не е съквартирант на Диан, а само най-добрият му приятел.
Ако двамата младежи обжалват днешните определения на ВОС, ще се явят пред Апелативния съд във Варна на 22 март, от 10,00 часа.



Още по темата: общо новини по темата: 4
14.06.2012 »
22.03.2011 »
17.03.2011 »
14.03.2011 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Postoyanen-arest-za-dvamata-mladezhi-razsledvani-za-ubiistvoto-na-hazyaina-si-238121
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.