Осъдиха две джебчийки за кражба от туристка
Автор: Екип Varna24.bg 15:59 / 16.03.2011Коментари ()759
© Varna24.bg
Районният съд във Варна осъди две жени за извършена в съучастие джебчийска кражба от туристка. След одобрено от съда споразумение на непълнолетната към момента на извършване на кражбата Е.П. от гр. Игнатиево бе наложено наказание обществено порицание, което да бъде изпълнено в кметството по местоживеене. Съучастничката й - 23-годишната С. Николова от гр. Червен бряг бе осъдена условно на 6 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок.

На 30 септември 2006 г. в района на централната пешеходна зона на Варна двете подсъдими със специални умения успели да отнемат портмонето на разхождаща се британско-турска гражданка. Общата стойност на отнетия портфейл, с наличните в него пари в лева и валута, е оценена на 1763 лева. Девойките се възползвали от факта, че туристката провеждала разговор по мобилния си телефон, приближили се плътно до нея, при което Николова с ловкост отнела портмонето от дамската й чанта, предала го на непълнолетната си съучастничка и веднага се отдалечили. Действията на джебчийките били забелязани от преминаващи граждани, които уведомили туристката и полицията. Малко по-късно подсъдимите били задържани с отнетата чужда вещ.
Непълнолетната Е.П. се е водила на отчет в Детска педагогическа стая, а С. Николова е била осъждана също за извършване на джобна кражба. Одобреното от Районен съд - Варна споразумение влиза в сила веднага.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Osudiha-dve-dzhebchiiki-za-krazhba-ot-turistka-238139
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.