Любими рецепти за разядки, които са вкусни и заслужават да попаднат в празничното меню | ||||||
| ||||||
Затова и събрахме 5 любими рецепти за разядки, които са вкусни, малко по-различни и са сигурен коз в ръкава ни, когато подготвяме празничното меню. А още по-хубавото е, че се приготвят бързо и лесно, за да не си усложняваме живота в тези и без това натоварени дни. Хумус с цвекло Тази разядка някои я наричат "Барби хумус" заради розовия й цвят. Първата и най-важна стъпка за приготвянето му е да обработим суровото червено цвекло - или го варим, или го печем, нарязано на парчета до омекване. След това просто го смесваме с чаша нахут (варен или от консерва), сока от половин лимон, няколко скилидки чесън, сок и черен пипер на вкус, малко маслиново масло и 2 с.л. сусамов тахан. Смесваме с блендер и е готово за сервиране - или с хляб, или със зеленчуци, нарязани на лентички, съветва Minimalist Baker. Разядка с фета сирене Тя има различни вариации, но най-важното условие е да си намерим хубаво фета сирене. Освен него ни трябва гръцки йогурт (или цедено кисело мляко), маслиново масло екстра върджин, прясно изцеден лимонов сок и няколко скилидки чесън. Смесваме в блендер или чопър, за да придобие сместа кремообразна текстура. Сервираме отново с хляб или пресни зеленчуци. Разядка с червени чушки През зимата най-често ги консумираме печени или като туршия, но това е още една вкусна идея. Трябва ни една кофичка кисело мляко, 200 г извара, 200 г печени червени чушки, няколко скилидки чесън, малко копър и сол. Чушките се почистват и се нарязват, след което всичко се смесва в блендер, за да се получи кремообразна смес. Поднася се с хляб. Разядка с пушена сьомга Нещо малко по-изискано и също толкова вкусно. Трябва ни една опаковка крема сирене, половин кутия заквасена сметана и една майонеза. Добавяме прясно изцеден лимонов сок, сол, каперси по желание и, разбира се, пушена сьомга - около 50 г са достатъчни. По желание добавяме пресен копър и зелен лук. Смесваме всичко отново в блендер или чопър и поднасяме с пресен хляб. Бобена разядка Завършваме с още нещо с класически за нашите географски ширини вкус. Най-лесно можем да я приготвим с консерва бял или червен боб, към съдържанието на която добавяме малко маслиново масло, нарязан лук, чесън и други пресни подправки по желание. Приготвяме по добре познатия начин и отново сервираме с хляб, пише lifestyle.bg. |
Още по темата: | общо новини по темата: 177 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница |