Любими рецепти за разядки, които са вкусни и заслужават да попаднат в празничното меню
Автор: Екип Varna24.bg 11:25 / 23.12.2024Коментари ()461
©
Празниците винаги идват с чуденето какво да сложим на трапезата, за да изненадаме приятно гостите си. Но едно е сигурно - разядките имат задължително място на нея. Те най-добре вървят с прясно изпечен хляб спрямо вкуса ни и със сигурност ще погъделичкат небцето ни и ще го подготвят за останалите вкусния ястия. 

Затова и събрахме 5 любими рецепти за разядки, които са вкусни, малко по-различни и са сигурен коз в ръкава ни, когато подготвяме празничното меню. А още по-хубавото е, че се приготвят бързо и лесно, за да не си усложняваме живота в тези и без това натоварени дни.

Хумус с цвекло

Тази разядка някои я наричат "Барби хумус" заради розовия й цвят. Първата и най-важна стъпка за приготвянето му е да обработим суровото червено цвекло - или го варим, или го печем, нарязано на парчета до омекване.

След това просто го смесваме с чаша нахут (варен или от консерва), сока от половин лимон, няколко скилидки чесън, сок и черен пипер на вкус, малко маслиново масло и 2 с.л. сусамов тахан. Смесваме с блендер и е готово за сервиране - или с хляб, или със зеленчуци, нарязани на лентички, съветва Minimalist Baker.

Разядка с фета сирене

Тя има различни вариации, но най-важното условие е да си намерим хубаво фета сирене. Освен него ни трябва гръцки йогурт (или цедено кисело мляко), маслиново масло екстра върджин, прясно изцеден лимонов сок и няколко скилидки чесън. Смесваме в блендер или чопър, за да придобие сместа кремообразна текстура. Сервираме отново с хляб или пресни зеленчуци.

Разядка с червени чушки

През зимата най-често ги консумираме печени или като туршия, но това е още една вкусна идея. Трябва ни една кофичка кисело мляко, 200 г извара, 200 г печени червени чушки, няколко скилидки чесън, малко копър и сол. Чушките се почистват и се нарязват, след което всичко се смесва в блендер, за да се получи кремообразна смес. Поднася се с хляб.

Разядка с пушена сьомга

Нещо малко по-изискано и също толкова вкусно. Трябва ни една опаковка крема сирене, половин кутия заквасена сметана и една майонеза. Добавяме прясно изцеден лимонов сок, сол, каперси по желание и, разбира се, пушена сьомга - около 50 г са достатъчни. По желание добавяме пресен копър и зелен лук. Смесваме всичко отново в блендер или чопър и поднасяме с пресен хляб.

Бобена разядка

Завършваме с още нещо с класически за нашите географски ширини вкус. Най-лесно можем да я приготвим с консерва бял или червен боб, към съдържанието на която добавяме малко маслиново масло, нарязан лук, чесън и други пресни подправки по желание. Приготвяме по добре познатия начин и отново сервираме с хляб, пише lifestyle.bg.



Още по темата: общо новини по темата: 177
23.12.2024 »
23.12.2024 »
23.12.2024 »
23.12.2024 »
23.12.2024 »
23.12.2024 »
предишна страница [ 1/30 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/interesno/Lyubimi-recepti-za-razyadki-koito-sa-vkusni-i-zasluzhavat-da-popadnat-v-praznichnoto-menyu-2385876
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.