Собственик на заведение за бързо хранене: По празниците винаги има напрежение. Разходите се увеличават в сравнение с минали години | ||||||
| ||||||
Диди е в този бранш от 26 години, но работи за себе си от 6 г. За нея най-важното в готвенето е всичко да се прави с любов, старание и желание. За празниците тя е подготвила празнично меню за своите клиенти. Не скри обаче фактът, че разходите тази година са се увеличили. "Разходите ни се увеличават, но цените ни са нормални, достъпни – такива, които всеки един клиент може да си позволи", сподели тя. Кулинарният експерт разкри, че по празниците винаги има напрежение в ресторанта. Справя се обаче с наличния персонал и върши всичко с любов. Тя също така подчерта важността на подготовката за празника. Относно трапезата Драгомира обясни: "Традиционната българска трапеза на Бъдни вечер трябва да се състои от постна храна, да няма нищо животинско. На масата трябва да присъстват пълнени чушки, боб, ориз, баница с тиква, питка с паричка и сарми. Ястията трябва да са 7, 9 или 11. Слага се и ошав на масата". Шеф-готвачът не крие, че работата й доставя удоволствие. Развълнувана е за коледните празници и с нетърпение очаква да приготви храна на своите любящи клиенти. За довиждане си обещахме да се видим на някой друг празник, когато ще ни издаде някоя от своите интересни и вкусни рецепти. Цялото интервю чуйте в звуковия файл. |
Още по темата: | общо новини по темата: 239 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница |