ПГХиХВТ "Д.И.Менделеев" чества 62 години от създаването си
Автор: Екип Varna24.bg 12:55 / 18.03.2011Коментари ()1348
С тържество и разнообразни прояви днес ПГХиХВТ "Д.И.Менделеев"-гр.Варна чества 62 години от създаването си. В поздравителното си слово г-н Руслан Скулев- Директор на гимназията подчерта епохалното значение на периодичния закон на елементите, открит от Дмитрий Иванович Менделеев.

Празничната програма е първият етап на училищния проект за отбелязване на Международната година на химията. Специално за патронния празник в гимназията беше подготвена и открита експозиция "Химията е живот". На фотоси, постери и с диорами, изработени от ученици и учители, нагледно са показани постиженията на химията и приложението им в живота на хората. Компютърните презентации, също дело на съвместни екипи, са обединени от идеите за здравословното хранене на човека. "Експонатите" на кулинарната изложба-базар "Здравословен начин на живот" бяха много бързо реализирани

Празничната инициатива Ден на отворените врати привлече вниманието на ученици и учители от І ОУ, ІІ ОУ, ІІІ ОУ и ОУ "Константин Арабаджиев". Възпитаниците им се отзоваха на поканата да посетят училището. Гостите с интерес наблюдаваха демонстративни опити в лабораториите, а някои от тях и се включиха при извършването им.
Патронният празник завърши с традиционната волейболна среща между ученици и учители.


https://www.varna24.bg/novini/varna/PGHiHVT-DIMendeleev-chestva-62-godini-ot-suzdavaneto-si-238768
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.