Немски професор остана удивен от вкуса на изворната вода във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 18:03 / 18.03.2011Коментари ()4638
© Impact Press Group
Вкусната изворна вода, която тече по чешмички във Варненска област, да започне да се бутилира и да се изнася за европейските страни. Това заяви във Варна Манфред Маус, почетен професор на ВСУ и управител на немска фирма. Той бе сред членовете на немската делегация от провинция Северен Рейн - Вестфалия. Чужденците бяха приети от областния управител на Варна Данчо Симеонов. Поводът за срещата бе възможността за бъдещи инвестиции в нови соларни инсталации в региона на Варна.

Манфред Маус бе категоричен, че в България извира прекрасна вода. Това е важен ресурс, който трябва да се използва. Той дори предложи строителството на няколко предприятия за бутилиране на течността. Така ще се осигурят и повече работни места. В тази сфера могат да бъдат заети българските студенти и да се осъществява обмен с чуждестранни. Освен предприятия немският професор подхвърли и предложението за откриване на Музеи на виното и водата, за да се привличат повече турсити.

До тези идея немецът стигнал, след като опитал водата от една чешма в Девня. "Беше прекрасно. Този ресурс задължително трябва да се използва", категоричен бе той. Немската делегация бе водена от проф. Хайнрих Нихавес, доктор хонорис кауза на ВСУ "Черноризец Храбър" и управител на Европейската академия за банки, икономика и управления - Дюрен. Той заяви, че Германия вече излиза от финансовата криза. Нихавес посъветва България да осъществи промените в съдебната система и да влезе в Шенген. Първо обаче страната ни трябвало да последва немския модел. По думите му очакванията са за 15 процента ръст на немските туристи през лятото.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nemski-profesor-ostana-udiven-ot-vkusa-na-izvornata-voda-vuv-Varnensko-238907
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.