Втора Международна изложба на котки ще се проведе във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:15 / 21.03.2011Коментари ()1334
©
Втора Международна лицензирана изложба на котки ще се проведе във Варна. Това каза Мариета Димитрова от Съюз на фелинолозите в България е дружество, който е официално лицензиран от Световната Федерация за котки (World Cat Federation). Тя добави, че съюзът организира за втори път подобно световно събитие във Варна. Очаква се съдии да бъдат Виа Клукниеце и Моника Брауер Латвия и Германия, които са световни лицензирани експерти за всички породи. Димитрова добави, че регистрираните до момента участници са от породите Британска късокосместа, Шотландска клепоуха, Донски сфинкс, Канадски сфинкс, Мейкун, персийски и сиамски котки, както и домашни котки.

По думите на специалиста участие ще вземат както местни, така и чуждестранни котки от всички породи, които съответно ще бъдат оценявани в своя клас. До момента са регистрирани 50 котки от България, Гърция, Австрия, Латвия, Русия, Украйна, Кипър, Румъния и др. Крайният срок за записване за участие е 5 април. "Участниците трябва да бъдат настроени приятелски, да направят украса на клетките и да обезпаразитят и ваксинират котките си, с изрязани нокти и почистени уши", каза още Димитрова. Най - атрактивните котки са Британски късокосмести и Шотландски клепоухи. Мариета Димитрова добави, че в момента тече усилена подготовка на купи, розетки, дипломи, оценъчни листи, каталози и великолепен награден фонд под формата на висококачествени храни, аксесоари и други принадлежности за домашните любимци.

Освен това специалистът коментира, че всички собственици, чиито котки нямат родословие, имат шанс да се сдобият с такова, ако двата експерта преценят, че питомника притежава необходимите характеристики на дадена порода и получат оценка отличен и от двата експерта. На това основание, организацията ще издаде експериментално родословие от световната организация, за разлика от стандартното родословие, което е до четири колена.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vtora-Mezhdunarodna-izlozhba-na-kotki-shte-se-provede-vuv-Varna-239638
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.