300 млн. лв. може да получи Варна за ВиК системи
Автор: Екип Varna24.bg 15:20 / 24.03.2011Коментари ()1033
© Varna24.bg
300 млн. лева европейски средства може да получи Община Варна за подмяна и изграждане на водопроводи и канализационни системи в града, заяви кметът Кирил Йорданов. Той обясни, че администрацията е спечелила 9,165 млн. лв. европейски средства, с които до края на годината трябва да изработи технически проекти за водоснабдяване и канализация на 16 участъка от града плюс воден мастърплан. Ако процедурите, които са в началото на април, минат безконфликтно, в края на 2011 г. трябва да има завършени и предадени проекти.

"Въз основа на тях се отваря възможността да кандидатстваме и да получим 300 млн. лева за реалната подмяна и изграждане на водопроводи и канализационни системи. Усвояването на средствата може да приключи до 2020 г.", уточни градоначалникът.

По повод улица "Войнишка", която се прочу с дупките "Кирил Йорданов-четвърти мандат" и "Михаил Куликов", кметът заяви, че причината за пропадането на пътната настилка там е некачествено изпълнение на възстановителните работи на канализацията. На мястото е извършено специално видеонаблюдение, с което е установено, че канализацията е в отлично състояние и няма теч от нея, а в момента се констатира цялостно пропадане на трасето по канализацията. Тя е изградена през 2009 г. от фирма, която се явява подизпълнител на ВиК-Варна. На водното дружество незабавно ще бъде изпратено писмо, а на фирмата - ще бъде съставен акт, категоричен е кметът.

Той допълни, че от началото на годината до общината са стигнали 36 сигнала на граждани. 18 от тях са свързани с прокопаване и лошо възстановяване на пътната настилка, а останалите са заради липсата на шахти.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/300-mln-lv-mozhe-da-poluchi-Varna-za-ViK-sistemi-240688
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.