Варна посреща първите туристи
Автор: Екип Varna24.bg 08:45 / 28.03.2011Коментари ()900
© Varna24.bg
Първите гости за туристическия сезон ще пристигнат на летище Варна тази вечер в 20,20 ч. 164-те туристи ще дойдат с полет от Франкфурт и Дюселдорф и ще бъдат посрещнати с хляб и сол на варненския аеропорт.

От неделя е в сила лятното разписание на полетите на летище Варна, което предлага повече възможности за пътуване. 19 са направленията, по които ще се изпълняват редовни полети, като сред тях са и нови дестинации, като Кьолн (Германия), Катовице (Полша), Самара и Казан (Русия).

С най-голяма честота в лятното разписание на редовните линии са полетите до София, Виена и Будапеща, които се изпълняват всеки ден. От началото на юни ежедневни стават и полетите до Московското летище Домодедово, изпълнявани от S7Airlines. От 2 юни редовни полети до руската столица ще изпълнява и авиокомпания България Ер два пъти седмично (до летище Шереметиево), а от 28 май до Санкт Петербург веднъж седмично.

Полетите на Wizz Air до Лондон (Лутън) се изпълняват във вторник и събота, а от 23 юни - и в четвъртък. От 22 април два пъти седмично националният превозвач България Ер ще свързва Варна с летище Гетуик в британската столица.
От началото на месец април ще се изпълняват три пъти седмично редовни полети до Брюксел.

Редовните полети по направленията Санкт Петербург, Люксембург, Дюселдорф и Екатеринбург стартират през май. До Осло, Кишинев, Цюрих, Новосибирск и Ростов на Дон връзка от морската столица ще се осъществява от месец юни. Тогава стартират и новите редовни линии до Катовице (Полша) на авиокомпания LOT, до Самара (Русия) на авиокомпания Ural Airlines и Казан (Русия) на авиокомпания Tatarstan Airlines.

Редовни полети до Кьолн (Германия) на нискотарифната Germanwings са планирани веднъж седмично от втората половина на юли.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varna-posreshta-purvite-turisti-241374
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.