Вдигат болница в МБАЛ "Света Анна"
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 30.03.2011Коментари ()1104
© Varna24.bg
Идеята в двора на МБАЛ "Света Анна" да се изгради отделен травмацентър съществува от години. През спешния център на Окръжна, който преди две години беше изцяло реновиран и модернизиран със средства, отпуснати от предното правителство, годишно минават по около 1,2 млн. пациенти, като броят им се увеличава прогресивно. Въпросът е, че за да се изгради цялостен комплекс за спешна медицина, са необходими минимум 20-40 млн. евро, поне по предварителни разчети. С тях се осигурява строежът на чисто нова сграда и, разбира се, медицинска техника и обзавеждане.

В момента ръководството на болницата опипва почвата, като проучва различните възможности, които се отварят по оперативните програми на ЕС. Шефът на ресорната комисия към Общинския съвет и лекар в "Св. Анна" д-р Ивайло Митковски коментира, че ако се намерят пари за осъществяване на идеята, старият корпус на болницата ще се запази. Затова е и възложено на главния архитект на общината да огледа за подходящ терен, както и какъв е статутът на съществуващите сгради в двора на лечебницата.
Темата ще влезе в дневния ред на здравната комисия в близките седмица-две. Вероятно там ще се припомнят апетитите на крупни варненски бизнесмени, които искаха и продължават да искат определени "парчета" от двора на болницата.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vdigat-bolnica-v-MBAL-Sveta-Anna-242119
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.