Подари детска книга, сътвори магия!
Автор: Екип Varna24.bg 10:51 / 02.04.2011Коментари ()1106
©
За втора поредна година Фондация "Свети Свети Константин и Елена" отбелязва 2 април - Международен ден на детската книга и рожден ден на Ханс Кристиан Андерсен. Тази година благотворителната инициатива ще започне на 2 април и ще приключи в навечерието на празника на славянската писменост и култура. Кампанията е подкрепена от Община Варна, Дирекция "Образование, младежки дейности и спорт", Регионален инспекторат по образованието - Варна, MSAT Cable, Мол Варна и най-новото пространство за изкуство и култура - Галерия Графит.

Всеки варненец, който има желание, може да дари стари детски книжки от 3 април до 12 май в офисите на MSAT Cable и на бюро "Информация" в Мол Варна. На 14 май от 10,30 до 17,00 ч. в Галерия Графит ще се проведе благотворителна разпродажба. Дарените издания са предназначени за сътворяването на една особена магия - тази за подпомагането на домовете за деца, лишени от родителска грижа "Другарче" и "Княгиня Надежда", както и помощното училище с интернат "Св. Св. Кирил и Методий" в с. Кривня, общ. Провадия.

От 2 април до 2 май ще се проведе и конкурс за написване на вълшебна приказка. В него могат да участват ученици от V до VІІІ клас на варненските училища. За месец те ще имат възможност да сътворят своята вълшебна приказка, като за нейно начало използват края на андерсеновото "Грозно патенце". Всички постъпили материали ще бъдат оценени от двама независими експерти - Петьо Тодоров - старши експерт по български език и литература в РИО - Варна, и Калина Симеонова - преподавател по български език и литература във ІІ СОУ "Неофит Бозвели", в периода от 3 до 12 май. Победителите ще бъдат обявени на детския празник на 14 май в Галерия Графит.

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Podari-detska-kniga-sutvori-magiya-243128
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.