Продължава приемането на документи за кампанията за единица площ във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 12:10 / 04.04.2011Коментари ()573
© Varna24.bg
Продължава приемането на документи за кампанията за подпомагането на земеделски производители за единица площ във Варненска област. Това заяви главният експерт в Областната служба по земеделие във Варна Иванка Даскалова. По нейните думи, има изготвени графици за кампанията и земеделските производители са вече уведомени.

"Всеки ден в общинските служби по земеделие се регистрират земеделски производители за директните плащания. Вече приключи кампанията по Наредба №3 за земеделски производители за пререгистрация, срокът беше до 25 март", посочи Иванка Даскалова. Тя уточни, че за директните плащания за единица площ записванията на земеделски производители вървят много добре. "Нямаме проблеми в натоварването на службата, всичко върви по график. Срокът е до 15 май, но ние ще извършваме корекции на грешките, където е необходимо до 9 юни", отбеляза Даскалова.

Тя посочи, че до този момент в Областната служба по земеделие - Варна не са отбелязани сигнали за недебросъвестни стопани, които надписват обработваемите си площи за да получат повече помощ. "За животните има няколко схеми, по които се плаща, а за културите се плаща за парцелите, които са отбелязани в самите заявления, но не за всяка култура има отделно плащане. Те се извършват на хектар", подчерта още Иванка Даскалова.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Produlzhava-priemaneto-na-dokumenti-za-kampaniyata-za-edinica-plosht-vuv-Varnensko-243561
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.