Очакват новия арменски поп на Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:50 / 05.04.2011Коментари ()1743
© Народно дело
Нов свещеник се очаква да пристигне във варненския храм "Св. Саркис" всеки момент от Армения. Това съобщи председателят на църковното настоятелство Антраник Шакариян. Причината е, че предишният служител отец Саркис вече няма да заема църковната длъжност. Решението е взето от Светия престол в манастира в Ечмиадзин, от където официално са разпопили Артур Ованесян, известен преди това като отец Саркис. Причината бил побоят в дискотеката на Златни пясъци миналото лято, когато той едва не изгуби едното си око.

Година по-рано в канцеларията му и арменското училище над нея пламна пожар. Тогава мъжът изпадна в безсъзнание от дима, докато изнасяше собственоръчно децата от горящата сграда. Седмици по-късно той откри в овъгления си кабинет непокътната от пламъците икона на свети Саркис.
В момента във Варна нямаме подготвени кадри за тази цел и очакваме да изпратят, коментира председателят. Засега службите е поел отец Киркор, който е пенсионер, но поради обстоятелствата се е върнал до пристигането на новия свещеник.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Ochakvat-noviya-armenski-pop-na-Varna-243953
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.