Общински съветници от ГЕРБ се срещнаха с жители на кв. "Виница"
Автор: Екип Varna24.bg 14:47 / 06.04.2011Коментари ()847
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - Варна:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Общинските съветници от ПП ГЕРБ - Варна, Николай Пашов, Павел Кюрчев, Павел Христов и Орлин Симеонов се срещнаха с граждани от кв. "Виница", за да разговарят за проблемите на квартала. Участниците в срещата се оплакаха от липсата на спортни площадки във "Виница". В тази връзка те призоваха да се усъвършенства механизма на публично - частното партньорство, като по този начин, според хората, може да се изгради детска ясла, спортна площадка и др. Поставен бе и въпросът за безобразния от години вид на читалището.
Гражданите коментираха проблема с транспорта, който имат, когато им се наложи да стигнат до МОЛ-овете например. В тази връзка хората поискаха още да се реконструира обръщача на автобусите и той да придобие европейски вид.

Друг проблем, поставен по време на срещата със съветниците от ПП ГЕРБ, бе липсата на бордюри и тротоари, особено по улиците "Константин Павлов" и "Св. Екатерина". Според гражданите строителите, които разкопават и след това не възстановяват разбитото, практически оставят възлови части на квартала без нормални улици и асфалт. Хората свързват това и с лошия контрол от страна на кметската администрация.

Като парадокс участниците в срещата посочиха липсата на градска тоалетна в центъра, която да гарантира хигиената там, особено в летните месеци. Според хората има изрядна проектна документация за такава, както и прекарана канализация. Фактът, че няма и чешмичка също не се харесва на гражданите, които споделиха, че е имало 2 чешми във "Виница", но те са били вандалски разбити.
След като изслушаха проблемите, местните парламентаристи на ГЕРБ отговориха на някои въпроси и поканиха на втора среща следващата седмица гражданите, които от своя страна се ангажираха да донесат и документация, за да започне конкретната работа по проблемите.

Идния месец подобни срещи предстоят в частта на широкия център на територията на "Приморски", както и района на кв."Левски" , около ул."Мир" и района на Техническия университет.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinski-suvetnici-ot-GERB-se-sreshtnaha-s-zhiteli-na-kv-Vinica-244352
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.