Служителите във "Владиславово" подписаха нов колективен трудов договор
Автор: Екип Varna24.bg 15:43 / 07.04.2011Коментари ()1216
Колективен трудов договор за служителите в кметството на район "Владислав Варненчик" беше подписан вчера. С него се определят правата и социалните придобивки за работещите в администрацията през следващите 2 години. "Владислав Варненчик" е единствената районна администрация във Варна, която има колективен трудов договор. Първият беше подписан преди 2 години. Тъй като срокът на документа изтече, той беше подновен. Договорът беше преподписан от кмета на района Добромир Джиков и председателя на КТ "Подкрепа" Васил Василев.

Първата причина за договора беше да успеем да стимулираме служителите от администрацията да работят по-добре. Понеже липсват други инструменти като увеличаване на трудовото възнаграждение или получаване на ваучери за храна и тъй като сме второстепенен разпоредител на бюджетни средства, единственият вариант те да почувстват отношението и оценката на ръководството е с този колективен трудов договор да получат 2 неща - допълнителен платен отпуск и защитата срещу неправомерно уволнение, каза вчера кметът на района Добромир Джиков.

С подписания договор служителите на районната администрация могат да ползват 33-дневен годишен отпуск. Васил Василев призова всички големи работодатели да постъпват така, за да има повече прозрачност в отношенията им със служителите.

Сам по себе си този договор гарантира отношенията между двете страни - хората на наемния труд и капитала, каза лидерът на КТ "Подкрепа" във Варна Васил Василев. Наличието на такъв дава спокойствие и на двете страни, че няма да могат да се предприемат каквито и да било мерки, които да нарушат ритъма на работа или политиката на фирмата, в която работят тези хора, каза още Василев.

На 9 април жители на "Владислав Варненчик" организират почистване на района, съобщи Добромир Джиков. От кметството ще им бъдат осигурени съдове за сметта, чували и ръкавици. В акцията могат да се включат всички желаещи. Ще бъдат почистени стадионът и теренът край него, участък от дерето в Кайсиева градина, районът на къщата, в която живеят децата от Могилино. От администрацията предвиждат благотворителна акция за Великден. На 150 социалнослаби ще бъдат раздадени яйца и козунаци.

Източник: в. Черно море



https://www.varna24.bg/novini/varna/Sluzhitelite-vuv-Vladislavovo-podpisaha-nov-kolektiven-trudov-dogovor-244723
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.