Разследват взривяването на автомобила във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:24 / 08.04.2011Коментари ()1501
© Impact Press Group
В 23 ч е получен сигнал за взривен автомобил на кръстовището на бул. "Чаталджа" и ул. "Ген. Киселов". Незабавно на място е изпратен автопатрул, който установява, че самоделно взривно устройство е избухнало под "Тойота Ланд Крузер" със софийска регистрация. Пострадали хора няма. За инцидента е докладвано на дежурен прокурор във Варненска окръжна прокуратура. Местопроизшествието е оградено със сигнална лента.

Днес в светлата част на деня е извършен повторен оглед на местопроизшествието. Установено е, че взривното устройство е увредило лекия автомобил. От взривната вълна са потрошени стъклопакетите на най-близкия апартамент и витрини на два магазина на отсрещната страна на улицата.
Специалисти на Гражданска защита обследваха терасата, под която е избухнал взрива, за да установят дали съоръжението е безопасно.

На местопроизшествието е извършен оглед от разследващ полицай, служители на СДОТО, експерти от ОД МВР - Варна, служители на ТЗ БОП и Криминална полиция.
Установено е, че автомобилът е лизингов и се управлява от 45-годишен варненец, чиято постоянна адресна регистрация не съвпада с местопроизшествието. Същият има две криминалистически регистрации - за измама и за причиняване на телесна повреда.

По случая е образувано ДП. В момента работещите по установяване извършителите на тежкото престъпление изчистват алиби на няколко варненци.



Още по темата: общо новини по темата: 2
08.04.2011 »
08.04.2011 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Razsledvat-vzrivyavaneto-na-avtomobila-vuv-Varna-244941
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.