Цонко Цонев: В Каварна се води отчет за посещението на децата в училище
Автор: Екип Varna24.bg 12:25 / 08.04.2011Коментари ()629
В Община Каварна миналата година въведохме един вид отчет - децата, които ходят на училище, отказват ли се и защо. Това каза кметът Цонко Цонев. Той обясни, че в Каварна ромските деца посещават детската градина, после отиват в училище и след това си продължават образованието.

"Имаме един контрол. Така аз като кмет и хората, които работят в сферата на образованието, имаме поглед учат ли, по какви причини се отказват, търсим и начини те да се върнат в училище. Имаме контрол, който ни позволява да търсим причините за отказ от училище и да ги отстраняваме. Много голям процент от ромските деца завършват средно образование, а имаме и много, които записаха висше образование", каза кметът на Каварна. Той беше категоричен, че трябва да се създават условията ромите безпроблемно да си изпращат децата в училище и да завършват образованието си. По отношение на справянето с ромските каруци Цонко Цонев каза, че има отделни случаи на роми, които се движат из града с каруци.

"Но това са отделни изключения. При нас може да се види следната картина - хубав джип и до него оставена каруцата. Това си е част от бита им и не може да се премахне", каза кметът на Каварна. Според него, каруците трябва да бъдат обезопасени и да не създават проблем в движението. В Каварна е по-скоро екзотика, а не практика да има такива превозни средства, каза още Цонко Цонев.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Conko-Conev-V-Kavarna-se-vodi-otchet-za-poseshtenieto-na-decata-v-uchilishte-244965
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.