Модели на самолети посрещат пристигащите пътници на летище Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:44 / 12.04.2011Коментари ()668
©
Колекция със стендови модели на самолети от гражданската и военната авиация е изложена до 14 април в Терминал 1, "Пристигащи пътници" на летище Варна.

Експозицията е посветена на 12 април - Международен ден на авиацията и космонавтиката и е по инициатива на летище Варна в партньорство с Модел-клуб "Варна".

Сред моделите, направени и предоставени от Ивелин Ценов и Недялко Милев от Модел-клуб "Варна" и Румен Бакърджиев от ГКПП - аерогара Варна, са показани най-големият пътнически самолет Airbus A380, транспортен самолет Антонов Ан-124 "Руслан", щурмови хеликоптер Камов Ка-50 и т.н

За трета поредна година летище Варна подрежда изложба с модели на самолети, направени от талантливи авиомоделисти от Варна. Всяка година експозицията се поставя в различна зона на летището, като този път целта е изложбата да привлече вниманието на пристигащите пътници и към други инициативи, посветени на 12 април, които се провеждат във Варна. При пристигането си на летище Варна пътниците ще получат информация за предстоящия фестивал "Човек и Космос", организиран от Астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник" във Варна по повод 50 годишнината от полета на Юрий Гагарин.

През времето, когато е поставена експозицията, на летище Варна ще пристигнат пътници от София, Виена, Лондон, Будапеща, Москва, Тел Авив.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Modeli-na-samoleti-posreshtat-pristigashtite-putnici-na-letishte-Varna-245972
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.