Българин от Швейцария бяга за Карин дом
Автор: Екип Varna24.bg 11:45 / 12.04.2011Коментари ()853
"Run With Hope", или "Тичам с надежда", е идея на 32-годишния българин Николай Нешев в подкрепа на децата от Карин дом. През цялата 2011 г. той възнамерява да се включва в различни маратони и състезания, като пробяга над 1500 км, а парите от спонсорите да инвестира в интегриран детски кът за хлапетата със специални нужди. Меракът на 32-годишния Николай, който от години живее и работи в Лозана, Швейцария, е да събере 5000 британски лири.

Идеята възникнала от потребността на българина да води здравословен начин на живот. За целта първо трябвало да се откаже от 16-годишното си тютюнопушене. Вследствие на това обаче напълнял, а фитнесът се оказал недостатъчна мярка срещу новия проблем. Така се запалил по бягането. "През 2011-а искам да променя нещо за себе си, затова си поставих за цел да завърша полумаратон, маратон и да пробягам повече от 1500 км в тренировки и състезания за цялата година. Целта е амбициозна за човек като мен, който никога не е спортувал активно, но смятам, че имам силите и волята да я постигна", коментира Ники в имейл до Карин дом. Освен за здраве мъжът намира и опора за начинанието си и в благотворителността.

"Мисля, че би било невероятно, ако с тичането си мога да помогна на хората около себе си", разказва ентусиастът. Той се свързал със свои познати от България, които го насочили, а след това проверил и в интернет. Така бързо избира своята кауза - Карин дом. Свързва се с екипа на организацията преди около месец и половина и представя своята идея. "Мисълта, че усилията ми могат да помогнат на дете, ме мотивира да преодолея желанието си да поспя още малко или просто да пропусна тренировка, която започва в 5 часа сутринта", споделя още младият мъж.

В програмата на Николай Нешев са предвидени четири състезания, от които той се надява да събере парите за детската площадка. Първото се е провело през март в Керзерс, Швейцария. "Беше много вълнуващо. Успях да пробягам 15 км за 1,18,48 ч., което е страхотно", коментира Ники.

Следващият маратон е планиран за 30 април, когато младежът ще трябва да преодолее 20 км на юбилейното 30-о издание "De Lausanne". В края на май пък ще участва в "Маратонът на Женева за УНИЦЕФ". И последното състезание е "Маратонът на Лозана", насрочен за октомври. То е и най-тежко, тъй като пробегът миналата година е бил 42 км.

Разбира се, за да навърти 1500 км за цялата година от надпревари и тренировки, Ники е заявил участие и в по-малки състезания, като надеждата му е, че ще успява да се включва в по едно на месец.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Bulgarin-ot-Shveicariya-byaga-za-Karin-dom-246071
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.