Искат построяването на скоростен двоен път Добрич – Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:59 / 14.04.2011Коментари ()758
Построяването на скоростен двоен път Добрич - Варна да бъде включено в приоритетите на националната програма за развитие на пътната инфраструктура в периода до 2020 година, около тази идея днес се обединиха единодушно участниците в заседанието на Областния съвет за развитие. В заседанието взеха участие представители на всичките осем добруджански общини на Доричка област.

По време на работната среща бе подчертана ролята на Добрич като свързващо звено между Варна и румънския град Констанца, пристанищни точки, откъдето минават важни транспортни връзки. През последните години трафикът по път Добрич-Варна е изключително натоварен. Към това се прибавя и фактът, че точно тази пътна отсечка се използва от тежкотоварните превозни средства, които навлизат в страната ни през румънската граница.

Идеята има и допълние - да бъде изградена скоростна двойна пътна отсечка и в посока Добрич-Силистра, като по този начин ще бъде създадена модерна транспортна връзка между речното пристанище Русе и морското Варна, през Добрич. Заседаващите на днешната работна среща без изключение смятат, че пътят Добрич-Варна е с национално и общоевропейско значение,а идеята е трябвало да бъде реализирана много по-рано.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Iskat-postroyavaneto-na-skorosten-dvoen-put-Dobrich-Varna-246842
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.