Забраняват строителните дейности в северните черноморски курортни комплекси
Автор: Екип Varna24.bg 17:44 / 14.04.2011Коментари ()734
© Varna24.bg
Строително-монтажните работи в черноморския комплекс "Албена", курортната зона "Двореца" в Балчик, зони за отдих в село Кранево, както и в други територии в общината, където почиват летовници, се преустановяват през новия туристически сезон. Това постанови със заповед кметът Николай Ангелов.

Общината забранява достъпа на едрогабаритна строителна техника в периода от 15 май до 1 октомври. Инвеститорите, които нарушават разпоредбите, ще бъдат санкционирани с глоба до 10 000 лева, предупреждават от кметската управа. За да се осигури спокойно пребиваване на туристите, най-късно до 20 май строителите трябва да оградят и обезопасят недовършените обекти, да почистят уличните настилки, тротоари и зелени площи. От общината посочват, че строителните отпадъци могат да бъдат извозени до градското депо или до складове на строителните фирми. Само в обекти, за които строителите са спазили заповедта на кмета, могат да продължат вътрешни довършителни работи. Доставката на строителни материали обаче може да става само в часовете от 9 до 12 и между 16-18 часа, като не се допуска складирането им по улици и тротоари.

Източник: Радио "Варна"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Zabranyavat-stroitelnite-deinosti-v-severnite-chernomorski-kurortni-kompleksi-246910
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.