В Приселци организират Пролетен базар на цветя за Цветница
Автор: Екип Varna24.bg 11:13 / 15.04.2011Коментари ()934
© Varna24.bg
Настоятелството на НЧ "Просвета 1927" - село Приселци със съдействието на кметството на селото и Сдружение "Зелен дом - Приселци" организират Пролетен базар на цветя.

Базарът ще се проведе на Цветница, 17 април 2011 г. - неделя, от 10,00 часа на площада зад Читалището в селото.


Базарът е с благотворителна цел. Всички средства, събрани от продажбата на цветя и разсад ще бъдат дарени на Читалището с цел подпомагане на дейността му и изявите на самодейните състави към читалището.


Читалищното настоятелство е поканило всички жители на село Приселци да участват в благотворителния базар, като донесат цветя от своя двор за продажба или пък закупят цветя и разсад за своята градина. Читалищните настоятели се надяват на широк обществен отклик на своята инициатива, с която да се покаже, че спомоществователството и дарителския дух са живи в сърцата на българите.

С тази инициатива организаторите се надяват жителите на Приселци да помогнат за събирането на средства за осъществяването на многобройните инициативи на читалището и за оцеляването на фолклорните и певческите състави, които развиват дейност в него.

Базарът ще бъде открит в 10 часа с кратка програма, включваща изпълнение на "Варненски танц" на фолклорна формация "Пендари" към НЧ "Просвета 1927", село Приселци и частична възстановка на народния обичай "Лазаруване" от лазарките към НЧ "Просвета 1927", село Приселци.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/V-Priselci-organizirat-Proleten-bazar-na-cvetya-za-Cvetnica-247051
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.