При инцидента с турския кораб се е задействала интегрираната система "Синя граница"
Автор: Екип Varna24.bg 12:03 / 15.04.2011Коментари ()1490
© Varna24.bg
При инцидент през март с кораб, плаващ под турски флаг, се е задействала интегрираната система "Синя граница" и е било установено, че плавателният съд е напуснал самоволно нашите води. Това обясни вътрешният министър Цветан Цветанов в отговор на въпрос на Сергей Станишев и Петър Мутафчиев.

Двамата депутати от левицата попитаха вицепремиера как е допуснато задържаният кораб "Cedit IV" да избяга, въпреки че е преследван от модерно оборудвани по шенгенските изисквания български гранични катери, които се движат с около 30 възела, докато "гемията" - с около 11,5 възела, и как тогава ще се гарантира, че през нашата граница няма да преминат плавателни съдове, пренасящи наркотици, занимаващи се с трафик на хора.

Задействала се е интегрираната система "Синя граница", а служителите са реагирали при спазване на съществуващите нормативни актове, подчерта Цветан Цветанов. Срещу турския кораб е имало образувано частно търговско дело в окръжния съд във Варна.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Pri-incidenta-s-turskiya-korab-se-e-zadeistvala-integriranata-sistema-Sinya-granica-247088
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.