Ръст на противообществените прояви извършени от деца във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:13 / 15.04.2011Коментари ()606
© Impact Press Group
Ръст на противообществените прояви извършени от непълнолетни и малолетни се отчитат от началото на тази година в сравнение с 2010 г. Това каза на пресконференция Анелия Станкова - обединяващ инспектор детска педагогическа стая (ДПС) в Областна дирекция "Полиция" - Варна. Тя добави, че от началото на годината в областта са регистрирани 42 такива прояви спрямо 23 за 2010 година.

Станкова коментира, че се наблюдава и ръст на извършителите на такива прояви, като посочи, че от началото на годината са регистрирани 35 деца извършили противообществени прояви спрямо 28 за миналата година. Като отрицателна тенденция се отчита и факта, че спада възрастта на децата, които извършват подобни нарушения. Като положителен резултат от страна на полицията във Варна и най-вече на инспекторите, които работят непрекъснато с децата се отчита факта, че броят на извършените престъпления от непълнолетни и малолетни от началото на годината е спаднал, като има извършени 23 престъпления, като в сравнение с миналата година са извършени 39. Същото важи и за извършителите на престъпления от страна на децата - 28 за 2011 на 35 за 2010 година.

Анелия Станкова коментира, че това се дължи предимно на работата на инспекторите с подрастващите и непрекъснатата работа в училища и детски градини. Според специалиста в днешно време бумът на технологии и динамичният начин на живот променя всеобщото мнение, че възпитанието на децата се формира до седемгодишна възраст. Психолозите коментират, че възрастовата граница пада и, че вече в детските градини и яслите има психолози, които да работят с децата, тъй като тогава се формира характера и разбирането на детето. "Много е важно да се работи освен с деца, но и с родителите и учителите, тъй като те имат най-преки наблюдения върху развитието на детето и могат да въздействат в положителна насока", каза още Станкова.

Източник: Радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Rust-na-protivoobshtestvenite-proyavi-izvursheni-ot-deca-vuv-Varna-247206
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.